Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Van muziekontdekking tot vinylrelease - Feeding Fingers & Sounds for Sure

In september 2007 stuitte ik al zoekende naar leuke nieuwe muziek op een album van Feeding Fingers (toen nog gevestigd in de VS). Het was de cd ‘Wound in Wall’ die ik tegenkwam op de Amerikaanse site cdbaby.com. Toen ik daar een aantal stukken geluisterd had was ik al snel verkocht. Zowel de stem als de muziek deden me hier en daar sterk denken aan vroege jaren 80 The Cure. En The Cure was nou juist de band die mij na hun album Wish eigenlijk alleen nog maar had teleurgesteld. Feeding Fingers voelde op dat moment als een welkome vervanging. Dit was voor mij de band die de draad oppakte, die The Cure liet liggen. Uiteraard zijn er meer invloeden te horen in de muziek van Feeding Fingers uit die tijd, maar ondanks die duidelijke invloeden was er ook al een duidelijke eigen sound te horen. 

Om de cd voor een goede prijs in mijn bezit te krijgen heb ik contact gezocht met Feeding Fingers. Ik kwam toen voor het eerst in contact met Justin Curfman, die de enige persoon bleek achter de opnames van het album “Wound in Wall”. Justin gaf korting op de cd als ik er meerdere zou bestellen en meer cd’s kopen zou ook de verzendkosten drukken.

Op de site musicmeter.nl, waar ik destijds actief lid was, ben ik toen ‘Wound in Wall’ gaan presenteren en op zoek gegaan naar tenminste iemand die de cd ook wilde hebben, zodat ik hem goedkoper in huis kon halen. Er werd door meerdere muziekliefhebbers enthousiast gereageerd en meerdere wilden de cd kopen. Ik heb Justin toen gevraagd wat het zou kosten om 10 cd’s van hem te kopen en heb daarop in één keer 10 cd’s van hem gekocht tegen een zeer scherpe prijs. Eentje heb ik zelf gehouden en de rest heb ik tegen kostprijs verkocht aan alle liefhebbers die zich hadden gemeld. Hierna meldden zich nog meer liefhebbers voor de cd en heb ik er meer besteld. Op die manier heb ik enkele tientallen cd’s van ‘Wound in Wall’ verkocht voor Justin.

Dit was allemaal nog voor ik de webshop Sounds for Sure had opgericht, maar het heeft er zeker aan bijgedragen dat ik met de webwinkel ben begonnen. 
Het contact met Justin is vanaf toen in stand gebleven. Ik ben begin januari 2008 een webwinkel begonnen en alle albums die Justin vanaf toen uitbracht waren uiteraard ook te koop via Sounds for Sure.

In 2010 is Justin met zijn band naar naar Europa gekomen. Tijdens een kleine tour zijn ze toen ook in Nederland geweest en hebben Justin en ik elkaar voor het eerst ontmoet. Later dat jaar is Justin naar Duitsland geëmigreerd.  Het is toen voor Justin een aardige worsteling geweest om het weer te kunnen opbrengen aan een nieuw album te gaan werken.

In 2013 kwam ‘The Occupant’ uit en het jaar daarna is de band opnieuw gaan touren in Europa en weer naar Nederland gekomen. Justin en zijn toenmalige bandgenoten, Daniel en Brad, hebben destijds nog een poosje gezellig rondgehangen in de ‘Sounds for Sure headquarters’, oftewel in en rond mijn woning.

Nu had ik van Sounds for Sure ook een label gemaakt om incidenteel eens een release te kunnen doen. Dit was begonnen met een cd van de Nederlandse band Cradle (later Cradle FC), die ik in 2008 heb geholpen na jaren weer eens een cd uit te brengen. Kort daarna, in 2009, heb ik een cd uitgebracht van Reptile71, een oud project van mezelf.

Met de webwinkel maakte ik een verschuiving door van tweedehands en nieuwe cd’s naar de verkoop van voornamelijk tweedehands vinyl LP’s. Ik had zelf vinyl herontdekt en ben me daar uiteindelijk het meest op gaan richten.

Dat er een wens ontstaat als label ooit iets op vinyl uit te brengen is dan natuurlijk niet vreemd.

Het contact met Justin was sinds onze laatste ontmoeting een stuk hechter geworden. Ik werd door hem enorm betrokken bij zijn nieuwste project, een album genaamd ‘Attend’, wat in eerste instantie een dubbelabum zou gaan worden.

Het was mooi om de ontwikkeling van zo dichtbij mee te kunnen maken en het maakte me er ook enthousiast over. Op ‘The Occupant’ was Justin al een andere weg ingeslagen door te gaan experimenteren met andere stijlen en diversere instrumentatie. Deze trend zette hij op ‘Attend’ verder door. Hij ging op zoek naar alternatieve instrumenten en experimenteerde met diverse stijlen. Door gebruik te maken van gastmuzikanten kon hij instrumenten toevoegen als de erhu (tweesnarige Chinese viool) en de pipa (Chinese luit).

Justin had zich erin vastgebeten 25 nummers op te nemen en in de tweede helft van 2015 heeft hij het werken aan dit project af kunnen ronden. Echter wilde hij zijn nieuwe album graag op vinyl uitbrengen, maar door de lange duur ervan zou het een triple album moeten worden. In zijn zoektocht naar een label kwam hij erachter dat eigenlijk niemand het aandurfde te investeren in een driedubbel album van een relatief onbekende artiest.

Op het moment dat ik hoorde dat hij een label zocht, ben ik gaan nadenken over de mogelijkheden. Wat kon ik hierin voor hem betekenen?
Ik ben gaan nadenken over wie eventueel zou willen/kunnen investeren hierin en heb nog wat kleine labels gevraagd, maar zonder succes.
Uiteindelijk ben ik gaan kijken hoe ver ik het alleen zou gaan redden, heb mijn grenzen iets verlegd om een droom te kunnen verwezenlijken. Ik kwam een heel eind en even leek het erop dat ik het alleen zou gaan redden, maar het kostenplaatje was voor mij alleen toch net iets te hoog. Dana Culling, een vriendin en producer van Justin Curfman, bleek bereid om bij te springen in deze investering.

En zo is het er van gekomen dat de nieuwe release van Justin Curfman’s Feeding Fingers een Sounds for Sure release genoemd mag worden. De eerste vinylrelease van Sounds for Sure: 'Feeding Fingers - Attend', een handgenummerd limited edition triple album op transparant vinyl, geperst in een oplage van 250 stuks.

  Paul     15-11-2015 22:07     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Paul -  17-02-2016

Dank je wel, MJ! Het was erg spannend. Ook omdat vinyl zo kwetsbaar is en de kwaliteit zo enorm kan verschillen. Ik ben dan ook heel blij als ik mensen lovend hoor over het eindresultaat. Ik ben daar heel kritisch over en hield mijn hart vast toen ik de testpersingen hoorde (de eerste heb ik afgekeurd). Gelukkig is het eindproduct erg mooi geworden en kwalitatief ben ik ook tevreden. :-)

 Maria Jo Neef (okkibox) -  16-02-2016

Respect, Paul. Dat je dit aangedurfd hebt en wel met een bijzonder fraai eindresultaat. Hulde uiteraard ook aan Justin en alle anderen die aan dit album hebben meegewerkt. Het album ziet er fantastisch uit, het vinyl klinkt prachtig. Ik steek deze keer mijn bewondering niet onder stoelen of banken, want ik ben razend enthousiast over deze release en draai dit album momenteel dag in, dag uit en de mooie muziek verveelt nog steeds niet.

 
 
 
 
 
 
 

Sounds for Sure • Wilgenhof 12 • 3355PA Papendrecht • Nederland