Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
(Artikelnr: NV4553)
Label: Peter Out Records (Cat.#: PORR00412)
Released: 10 March 2015

Limited vinyl release of the excellent debut of the Swedish band Hemgraven

Limited to 300 copies

Als je mij zou vragen wat de ingrediënten moeten zijn voor een goede post-punk plaat, zal je bepaalde termen te horen krijgen als sfeer, overtuigingskracht, echtheid, onheilspellendheid in combinatie met de juiste melodieën en drive. Daarnaast kan het voor mij werken als een album iets ongrijpbaars of mysterieus over zich heeft. De algehele sfeer van een album, maar ook bijvoorbeeld het artwork van de albumhoes kan daar zeker aan bijdragen.

Nu heb ik door de tijd ook wel flink wat post-punk releases gehoord. Sommige mèt enkele of alle ingrediënten en andere weer eerder klinkend als wannabees zonder de overtuigingskracht van ‘the real thing’. Uiteraard is dit ook een persoonlijke manier van ervaren, het blijft dan natuurlijk ook niets meer of minder dan mijn mening.

Ik ben nog steeds liefhebber van goede post-punk en zo nu en dan loop ik tegen independent labels aan die heel behoorlijke albums uitbrengen. Ook word ik zo nu en dan benaderd door zo’n label met de vraag of ik interesse heb een bepaalde release of hun releases te gaan verkopen.

Zo ben ik ooit benaderd door Henrik Leander, ook wel bekend als Sir Henrik, oprichter en eigenaar van Peter Out Records en DJ van The Peter Out Show op deathrockradio.com. Het ging destijds om de EP Teeth & Tails van zijn eigen bandje Monument, zijn eerste release op het label. Dat klonk zeer interessant en die EP heb ik dan ook opgenomen in het assortiment van Sounds for Sure. Zo ook zijn volgende release The Peter Out Wave, een verzamel-cd met daarop een leuke verzameling van post-punk, gothic rock en darkwave muziek. Dat Henrik de goede muziek in het genre herkent was me dus snel duidelijk. Zo bracht hij onlangs de LP van Moth uit op zijn label en de sterke verzamelaar Let’s Peter Out.

Ook nu weer, in het geval van Hemgraven, was het al snel een duidelijke zaak. Het mini-album van Hemgraven, genaamd Sanddyner Av Glas, is op het moment van dit schrijven de jongste release van Peter Out Records. 

Hemgraven is een band waar ik verder niets vanaf weet. Omdat Peter Out Records hun mini-album op vinyl uitbracht ben ik even gaan luisteren en de sound van deze band had me direct te pakken. Dit klonk direct dringend. De sound klopt gewoon helemaal. En zoals Peter Out Records een Zweeds label is, zo komt deze band ook uit Zweden. En hierin zit ook een stukje van dat ongrijpbare, want deze band zingt in het Zweeds en behalve dat het taaltje voor mij dus onverstaanbaar is, geeft dat het ook iets mysterieus. De klank van de taal ligt mij goed in het gehoor en het klinkt overtuigend en echt. Dit geldt trouwens ook voor de zanger. Dat in combinatie met pakkende melodieën, een drive gesmeed door een vet basgeluid, roffelende drums  en afgewerkt met galmende gitaren, maakt dit voor mij tot echt goede post-punk. 

Verwacht hier geen radiovriendelijke liedjes, maar denk aan een meer underground geluid.

Voor liefhebbers van o.a.: Bauhaus, vroege Killing Joke, Modern English (Mesh & Lace), Ballet Mecanique, Virgin Prunes, Death Cult. Meer recent: Entertainment

~Paul (Sounds for Sure)

| Meer

Informatie:
Genre
post-punk
Nummers
A1 Sång Vid En Grav 3:42
A2 Överallt, Ingenstans 3:25
A3 Kains Irrläror 4:03
B1 Ett Annat Sätt Att Leva 3:50
B2 Sanddyner Av Glas 6:30
B3 Arytmi 5:10

Additional product information: new item
Video('s): Hemgraven - Överallt, ingenstans
Opties:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 14,95
Het aantal Sounds for Sure Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 2
Aantal: Bestellen

Standaard levertijd

1 - 3 werkdagen

Voorraad

2

Relevante producten
Anderen bekeken ook
 
 
 
 
 
 
 

Sounds for Sure • Wilgenhof 12 • 3355PA Papendrecht • Nederland